Sponsoring

Naaipatronen.nl draagt een warm hart toe aan projecten in Derdewereldlanden die vrouwen ondersteunen en stimuleren bij het opbouwen van een toekomst.

In de afgelopen jaren hebben wij de volgende projecten ondersteund door middel van het doneren van patronen, maar ook door onze klanten op te roepen om fournituren en lappen stof te doneren. Het was een groot succes!

 

 

Weeshuis- en naaischool project

Een tijdje geleden zijn we benaderd door fotografe Mirjam Kranendonk, die enige tijd geleden naar Uganda en Zuid-Sudan in Afrika is afgereisd voor het geweldige project “Wees de Foto”. De mensen die ze heeft ontmoet in het vluchtelingenkamp zijn vol goede moed om zélf hun vernietigde land weer op te bouwen.

Inmiddels is er behalve een nieuw weeshuis en een kliniek ook een naaischool, waar ze kleding leren herstellen en maken. De “overproductie” van kleding willen ze gaan verkopen. Ze zijn een strategie aan het uitdenken om hiermee zichzelf op termijn te kunnen onderhouden.

Meer informatie over de stichting Wees de Foto: www.weesdefoto.nl en over Mirjam Kranendonk www.kiekusfotografie.nl.

 

Stichting Toekomst Rwanda

Hoe het allemaal begonnen is
In 1994 ontvluchtte Amina, op 18-jarige leeftijd, het schijnende geweld van de Rwandese burgeroorlog, de armoede en de troosteloze toekomst in Rwanda. Zij raakte als tienermoeder gewond maar overleefde op wonderbaarlijke wijze deze genocide. Amina vluchtte samen met honderdduizenden vluchtelingen naar de veiligere buurlanden, op weg naar een betere toekomst. Haar geboorteland en de weinig overgebleven familie en vrienden achter latend, vechtend voor haar eigen toekomst en geluk.
Na de nodige omzwervingen kwam Amina in het veilige en rustige Nederland. Vastbesloten om de taal te leren, een opleiding te volgen en een respectabele Nederlandse burger te worden.
Maar de droom liet haar niet los. 's Nacht droomde Amina over al die jonge Rwandese moeders met kleine kinderen die achter gebleven waren zonder toekomst, proberen te overleven. Op 14 juni 2007 is dan ook Stichting Toekomst Rwanda opgericht.

Doel
Stichting Toekomst Rwanda heeft als doel deze minderjarige moeders en hun kinderen een thuis te bieden en hen met eenvoudige scholing voor te bereiden op een zelfstandig bestaan. Op deze manier kan voorkomen worden dat deze jonge vrouwen in de prostitutie belanden. Door een toekomst te creëren voor deze kansloze groep meisjes is het mogelijk de vicieuze cirkel te doorbreken en een permanente stap voorwaarts te bewerkstelligen. We hopen de nieuwe generatie op deze manier een goede basis te geven. Door het probleem bij de wortel aan te pakken proberen wij door kennis, voorlichting en motivatie de armoede te bestrijden.
Na inventarisatie bij de tienermoeders werd ons duidelijk dat de meisjes zelf graag een naaiateliertje wilden runnen. Inmiddels hebben we één tienermoeder een opleiding tot naaister laten volgen. Zij gaat het de andere meisjes leren. Amina heeft twee trapnaaimachines gekocht en in oktober 2008 neemt zij naaimaterialen mee naar Rwanda.