Vragen? Bel ons: 058-2167622

MaMu Design - MOIRA

Moeilijkheidsgraad Moeilijkheidsgraad: Heel gemakkelijk Moeilijkheidsgraad: Heel gemakkelijk Moeilijkheidsgraad: Heel gemakkelijk Moeilijkheidsgraad: Heel gemakkelijk
Basispatroon voor wijde (pof)broek in variaties

€ 8,65
Levertijd
2 weken
Artikelnummer
MM-moira
Beschikbare Maten
(XS-XXL)
Taal
Nederlands/Duits/Engels
Maatkeuze
Nee
Over Naaipatronen.nl
Klantenservice
Contactinformatie
Over Naaipatronen.nl

Sparen voor 10% korting
Verzend- & handling vanaf € 3,90
Afhalen in Leeuwarden

Bestellingen tot 14.00 uur verwerken we nog dezelfde dag indien direct leverbaar (let op de levertijd!).
Betaalmethoden

Productbeschrijving

Details

Voor dames, kinderen, baby's en poppen

Algemene (patroon)informatie

Levertijd

De te verwachten levertijd wordt per maatserie aangegeven bij Beschikbare maten.

Maten en maatseries

Patronen zijn vaak beschikbaar in meerdere maatseries. Maatseries worden aangeduid met een lettercode, bijvoorbeeld EE. De maten die in de maatserie zitten staan tussen haakjes achter de lettercode bij Beschikbare maten. Eerst worden de Europese maten vermeld, daarachter de oorspronkelijke (buitenlandse) patroonmaten.

Kies altijd aan de hand van de maattabel de juiste patroonmaat en NIET op basis van uw confectiemaat. Kunt u geen maatkeuze doen, dan betekent dit dat alle beschikbare maten op het patroon aanwezig zijn.

Sommige patronen hebben geen gewone maataanduiding, omdat de pasvorm te veel afwijkt van confectiematen. Kies de juiste maat aan de hand van de maattabel!

Stof en fournituren informatie

Bij de meeste patronen staat de stof- en fournitureninformatie op de achterkant van de patroonenvelop. Vaak in 2 talen en in inches en in centimeters. U kunt een video met uitleg hierover bekijken. Video met uitleg over buitenlandse patronen lezen »

De stof- en founitureninformatie wordt als .pdf bestand in onze winkel aangeboden, zodat u al voor u bestelt kunt kijken wat u aan materialen nodig heeft.

De stof- en fournitureninformatie kan ook in de naaibeschrijving staan. Vooral bij buitenlandse patronen is dit soms wat lastig om te ontcijferen. Komt u er na het bekijken van de instructievideo nog niet uit, neem dan even contact met ons op.

Taal patronen

Veel merken die Naaipatronen.nl verkoopt zijn buitenlands. Dit houdt in dat er vaak geen Nederlandstalige naaibeschrijving beschikbaar is. Er wordt ons vaak gevraagd om die vertaling bij te leveren. Dit is helaas niet mogelijk.

Bij elke patroon staat de beschikbare taal vermeld. Staat Nederlands daar niet bij, dan is er géén Nederlandse instructie bijgevoegd!

Bij de patronen van Vogue, Butterick en McCall's is een Nederlandstalig blad gevoegd met algemene informatie over de opbouw van het patroon. Dit is dus géén naaibeschrijving!

Ter ondersteuning bieden wij u op de pagina Klantenservice verklarende woordenlijsten aan, waarin veel Engelse, Spaanse en Italiaanse naaitermen vermeld staan met daarachter de Nederlandse vertaling. Woordenlijsten »

Naad- en zoomtoeslagen

Bij buitenlandse patronen is de naadtoeslag meestal al inbegrepen.

U knipt de stof strak langs het patroon. Vergeet dit niet, want een kledingstuk is snel meerdere maten te groot!

De standaard naadtoeslag is 1.5 cm, maar controleert u dit wel in de naaibeschrijving. Per merk kunnen er verschillen zijn en bij modellen speciaal voor tricot stoffen is de naadtoeslag ook anders. We vermelden de naadtoeslag in de informatie bij elk patroon in de winkel.

De Engelse term voor naadtoeslag is "seam allowance".

Moeilijkheidsgraad

Wij geven met sterren bij het patroon de moeilijkheidsgraad aan. Dit is een indicatie, want het blijft natuurlijk afhankelijk van persoonlijke ervaring. Beginnende naaisters adviseren wij voor de 1 of 2 sterren patronen te kiezen.

Houdt u wel rekening met de taal van het patroon! Bij het vaststellen van de moeilijkheidsgraad wordt geen rekening gehouden met de buitenlandse taal!

  • * Heel gemakkelijk / beginners
  • ** Gemakkelijk / enige ervaring
  • *** Gemiddeld / ervaring
  • **** Moeilijk / veel ervaring, professioneel

Ruilen & retourneren

Retourzending en ruilen | Ontbinding

U bent gerechtigd om zonder opgave van reden binnen 14 dagen na levering de artikelen voor retour aan te melden. Na retourmelding heeft u 14 dagen de tijd om de artikelen terug te sturen. De artikelen dienen in oorspronkelijke staat en op dezelfde wijze verpakt te zijn als waarin deze zijn geleverd.
De verzendkosten van de retourzending zijn voor uw rekening. Wij versturen een ontvangstbevestiging van de retourzending per e-mail.
Heeft u de bestelling reeds betaald dan zal het totale aankoopbedrag inclusief verzendkosten binnen 14 dagen na feitelijke retourname van de artikelen teruggestort worden op uw rekening.

Tijdens de herroepingstermijn dient u zorgvuldig om te gaan met de artikelen en de verpakking. Bij patronen: knip verpakkingen voorzichtig open en bekijk eerst de instructiebladen. Het is dan doorgaans niet nodig om patroonbladen volledig open te vouwen om te kunnen bepalen of u het artikel wilt behouden.

Na de herroepingstermijn van 14 dagen is de koop definitief en kunt u uw aankoop niet meer retour melden en blijft u het volledige aankoopbedrag verschuldigd. Het is aan u om aan te tonen dat u tijdig van uw recht tot retourneren gebruik heeft gemaakt. Daarom raden wij u aan ervoor te zorgen dat u in het bezit bent van een afgiftebewijs, een bewijs van ter post bezorging of een vergelijkbaar document.

Ruiling van artikelen kan uitsluitend op schriftelijk verzoek binnen de herroepingstermijn van 14 dagen na levering van de artikelen. De artikelen dienen in oorspronkelijke staat en op dezelfde wijze verpakt retour gezonden te worden. De verzendkosten van de retourzending zijn voor uw rekening.
Voor toezending van de nieuwe artikelen brengen wij niet opnieuw verzendkosten in rekening.

Wij raden u aan de geleverde artikelen onmiddellijk na ontvangst te inspecteren en de daarbij gebleken gebreken binnen bekwame tijd schriftelijk te melden.

In de volgende situaties kunt u een artikel in geen geval retourneren of ruilen:

  • het gaat om een tijdschrift;
  • Het artikel is niet meer compleet of is beschadigd;
  • Het artikel bevat niet alle door de fabrikant bij levering bijgesloten zaken;
  • Het artikel bevindt zich niet in de originele verpakking.
  • Het betreft een voor u in Italië besteld MARFY patroon.

Retouradres:
Beijerstraat 4
8911 HG Leeuwarden
Nederland

U ontvangt na retourontvangst een retourbevestiging en een creditfactuur. Voeg de pakbon bij zodat we uw retour snel en correct kunnen verwerken.

Er wordt minimaal 50% van het factuurbedrag in rekening gebracht bij retourzending na 14 dagen of wanneer de artikelen beschadigd/gebruikt retour komen en 100% wanneer het een tijdschrift betreft.

Wij zijn genoodzaakt de aan ons in rekening gebrachte retourkosten van DPD op u te verhalen als u de bestelling niet (tijdig) afhaalt van een Pick Up Parcel Shop of wanneer u niet thuis bent, ondanks diverse aankondigingen van de bezorgdatum en bezorgtijd. Deze kosten zijn hoog: België € 11,18 en Duitsland € 11,60.

Controleert u direct na ontvangst of uw bestelling in orde is. Eventuele gebreken of fouten dient u binnen 2 maanden schriftelijk te melden.

Meer informatie en ontbindingsformuler »