Klantenservice

Bestellen

U kunt bij ons 24 uur per dag en 7 dagen in de week bestellen.
U heeft de keuze om als "gast" af te rekenen of om een account aan te maken.

Het bestelproces is SSL beveiligd. De verplichte velden worden met een * (sterretje) aangegeven. Bij ontbrekende verplichte gegevens in het bestelformulier wordt alleen na vooruitbetaling geleverd. Voor online betalingen wordt u automatisch doorgestuurd naar een aparte beveiligde betaalpagina.

De bestelbevestiging en de statusberichten ontvangt u uitsluitend per e-mail. Het is om die reden belangrijk om een geldig e-mailadres op te geven en om rekening te houden met uw spamfilter!
Het belang van een correcte invoer van uw e-mailadres »

Veilig betalen

Wij hechten grote waarde aan veilig betalen. Naaipatronen.nl werkt samen met Payment Service Provider (PSP) Multisafepay. U kunt aan het “slotje” rechts onderin het betaalscherm zien dat u op een beveiligde SSL-pagina bent.

U kunt bij ons veilig betalen met de volgende betaalmethoden:

 • iDEAL (Nederland)
 • Klarna achteraf betalen (Nederland en Duitsland, kosten € 0,99)
 • PayPal
 • Mastercard, VISA
 • Bancontact (België)

Online betalingen worden direct uitgevoerd. Het kan dus voorkomen dat een uitverkocht patroon later wordt verzonden dan uw betaling is afgeschreven.

Bestellingen waarbij betaling vóór levering plaats dient te vinden(vooruitbetaling of bankoverschrijving) worden maximaal 1 week gereserveerd.

Betaaltermijn

De betaaltermijn is 14 dagen. Bij niet tijdige betaling worden aanmaningskosten en rente in rekening gebracht. Betalingsherinneringen ontvangt u per email. Bij het uitblijven van betaling wordt de vordering overgedragen aan een incassobureau.

Facturering
 • Wij factureren uitsluitend digitaal.
 • U ontvangt een factuur met BTW vermelding.
Retourzending en ruilen | Ontbinding

U bent gerechtigd om zonder opgave van reden binnen 14 dagen na levering de artikelen voor retour aan te melden. Na retourmelding heeft u 14 dagen de tijd om de artikelen terug te sturen. De artikelen dienen in oorspronkelijke staat en op dezelfde wijze verpakt te zijn als waarin deze zijn geleverd.
De verzendkosten van de retourzending zijn voor uw rekening. Wij versturen een ontvangstbevestiging van de retourzending per e-mail.
Heeft u de bestelling reeds betaald dan zal het totale aankoopbedrag inclusief verzendkosten binnen 14 dagen na feitelijke retourname van de artikelen teruggestort worden op uw rekening.

Tijdens de herroepingstermijn dient u zorgvuldig om te gaan met de artikelen en de verpakking. Bij patronen: knip verpakkingen voorzichtig open en bekijk eerst de instructiebladen. Het is dan doorgaans niet nodig om patroonbladen volledig open te vouwen om te kunnen bepalen of u het artikel wilt behouden.

Na de herroepingstermijn van 14 dagen is de koop definitief en kunt u uw aankoop niet meer retour melden en blijft u het volledige aankoopbedrag verschuldigd. Het is aan u om aan te tonen dat u tijdig van uw recht tot retourneren gebruik heeft gemaakt. Daarom raden wij u aan ervoor te zorgen dat u in het bezit bent van een afgiftebewijs, een bewijs van ter post bezorging of een vergelijkbaar document.

Ruiling van artikelen kan uitsluitend op schriftelijk verzoek binnen de herroepingstermijn van 14 dagen na levering van de artikelen. De artikelen dienen in oorspronkelijke staat en op dezelfde wijze verpakt retour gezonden te worden. De verzendkosten van de retourzending zijn voor uw rekening.
Voor toezending van de nieuwe artikelen brengen wij niet opnieuw verzendkosten in rekening.

Wij raden u aan de geleverde artikelen onmiddellijk na ontvangst te inspecteren en de daarbij gebleken gebreken binnen bekwame tijd schriftelijk te melden.

In de volgende situaties kunt u een artikel in geen geval retourneren of ruilen:

 • het gaat om een tijdschrift;
 • Het artikel is niet meer compleet of is beschadigd;
 • Het artikel bevat niet alle door de fabrikant bij levering bijgesloten zaken;
 • Het artikel bevindt zich niet in de originele verpakking.
 • Het betreft een voor u in Italië besteld MARFY patroon.

Retouradres:
Beijerstraat 4
8911 HG Leeuwarden
Nederland

U ontvangt na retourontvangst een retourbevestiging en een creditfactuur. Voeg de pakbon bij zodat we uw retour snel en correct kunnen verwerken.

Er wordt minimaal 50% van het factuurbedrag in rekening gebracht bij retourzending na 14 dagen of wanneer de artikelen beschadigd/gebruikt retour komen en 100% wanneer het een tijdschrift betreft.

Wij zijn genoodzaakt de aan ons in rekening gebrachte retourkosten van DPD op u te verhalen als u de bestelling niet (tijdig) afhaalt van een Pick Up Parcel Shop of wanneer u niet thuis bent, ondanks diverse aankondigingen van de bezorgdatum en bezorgtijd. Deze kosten zijn hoog: België € 11,18 en Duitsland € 11,60.

Controleert u direct na ontvangst of uw bestelling in orde is. Eventuele gebreken of fouten dient u binnen 2 maanden schriftelijk te melden.

Meer informatie en ontbindingsformuler »

Kortingspunten
 • Wanneer u een klantenaccount aanmaakt én u aanmeldt voor de e-nieuwsbrief, dan spaart u bij elke aankoop punten. Voor elke bestede € 5,00 ontvangt u 10 punten.
 • U ontvangt na aanmelding bij uw eerste bestelling eenmalig 20 spaarpunten van ons cadeau!
 • De door u gespaarde punten kunt u in uw account bekijken. Het saldo wordt bijgewerkt nadat bestellingen zijn gefactureerd.
 • U kunt de spaarpunten inwisselen zodra u minimaal 50 punten heeft gespaard. Uiteraard kunt u ook langer doorsparen tot maximaal 200 punten voor een hoger kortingsbedrag in één keer. Bij 200 punten dient u de punten in te wisselen. Daarna begint u weer opnieuw te sparen
 • Kortingsbedragen:
  • 50 punten: € 2,50
  • 100 punten: € 5,00
  • 150 punten: € 7,50
  • 200 punten: € 10,00
 • Er wordt geen geld terug gegeven als de korting hoger is dan het aankoopbedrag.
 • Bij afmelding voor de nieuwsbrief stopt automatisch het sparen van punten. Heeft u een nieuw emailadres? Wijzig deze dan in uw account en meld u niet af voor de nieuwsbrief!
 • U spaart geen punten en kunt geen punten inwisselen bij aankoop van boeken, tijdschriften en afgeprijsde artikelen (zoals opruimingsartikelen en aktieartikelen).
E-Nieuwsbrief

Via de nieuwsbrief wordt u als eerste op de hoogte gesteld van acties en nieuwe artikelen. Tevens kunt u kortingspunten sparen als u ook een account aanmaakt in onze winkel.

U kunt zich ten alle tijde afmelden voor de nieuwsbrief via de link in de nieuwsbrief of op deze website. Uw emailadres wordt niet aan derden verstrekt (zie onze privacyverklaring).
Aan- of afmelden E-Nieuwsbrief »

Bezorgen en afhalen

Bestellingen worden door PostNL of DPD bezorgd, afhankelijk van het gewicht van uw bestelling. Bestellingen worden uitsluitend met trackingcode verstuurd. U krijgt een trackingnummer per e-mail.
DPD is een pakketbezorgdienst. Dit betekent dat u thuis moet zijn om het pakje in ontvangst te nemen, ook al past het door de brievenbus.
PostNL bezorgt kleine pakjes met trackingcode wél in de brievenbus. Het is daarom niet nodig om op de bezorgdag thuis te blijven.

Afhalen is mogelijk op ons vestigingsadres in Leeuwarden. U kunt deze optie aanvinken tijdens het bestelproces. Afhalen is uitsluitend mogelijk op afspraak van maandag t/m vrijdag van 9.00 - 16.30 uur en na bericht dat de bestelling voor u klaar ligt. U kunt geen patronen uitzoeken op de afhaallocatie en dient van tevoren een bestelling in de webwinkel te plaatsen.

Het is ook mogelijk om uw bestelling bij een PostNL postkantoor of DPD Pick Up Parcel Shop te laten bezorgen.
Wij zijn genoodzaakt de aan ons in rekening gebrachte retourkosten van DPD op u te verhalen als u de bestelling niet (tijdig) afhaalt. Deze kosten zijn hoog: België € 11,18 en Duitsland € 11,60. De verzendkosten van uw bestelling worden in deze situatie niet gecrediteerd. Voor een nieuwe verzending worden opnieuw verzendkosten in rekening gebracht.

U ontvangt een bericht op de dag van verzending. Tevens kunt u de status van uw bestelling in uw account bekijken. Meldt het ons als uw bestelling 2 weken na verzending nog niet is bezorgd. Uitblijvende bezorging dient binnen 2 maanden na verzending te worden gemeld.

Naleveringen worden zonder extra kosten verstuurd.

Uitgebreide verzendtarieven downloaden >>

Verzendkosten Nederland België     Duitsland Overige landen
Tarief PostNL met tracking € 3,90
<500g PostNL € 8,75
<10kg DPD € 7,75
of DPD Shop € 5,75
<500g PostNL € 8,75
<10kg DPD € 7,95
of DPD Shop € 6,75
<10kg van € 8,95 tot € 59,50

Bovengenoemde tarieven zijn inclusief verwerkings- en verpakkingskosten.

Belangrijk: wij zijn niet verantwoordelijk voor niet geleverde bestellingen veroorzaakt door foutief ingevulde adresgegevens!

Levertijd

Wij proberen artikelen binnen 2 werkdagen te leveren (op adressen in Nederland) als de artikelen op voorraad zijn. We leggen hier uit waarom het voor ons onmogelijk is een exacte levertijd aan te geven.

In de meeste gevallen worden bestellingen voor 14.00 uur geplaatst nog dezelfde dag verzonden. De te verwachten levertijd wordt in de winkel bij het artikel weergegeven en is afhankelijk van de voorraad. U ontvangt bericht wanneer de levertijd langer is dan de aangegeven levertijd. U heeft dan de mogelijkheid de bestelling te annuleren of een alternatief artikel uit te zoeken.
Op de dag van verzending krijgt u een bericht. Uw bestelling zou dan binnen de aangegeven levertijd bezorgd moeten worden. Is dit niet het geval, neem dan contact met ons op.

De levertijd kan ook om de volgende redenen iets langer zijn:

 • Een aantal kleinere/onbekendere merken importeren we vanuit de USA. Het komt regelmatig voor dat zendingen door de Nederlandse douane meer dan 3 weken(!) worden vastgehouden voor inklaring. Het is voor ons van tevoren niet bekend welke bestellingen er uit gepikt zullen worden, waardoor de levertijd soms op kan lopen naar een maand. Dit komt gelukkig niet vaak voor.
 • In actieperioden waarin het uitzonderlijk druk is in de winkel kan de levertijd iets oplopen.
 • Bij verzending naar adressen buiten Nederland is de levertijd langer. Dit is mede afhankelijk van de postbezorgdienst in het betreffende land.

Belangrijk:
Heeft u een patroon voor een bepaalde datum nodig, neem dan vóór u bestelt contact met ons op. We kunnen u dan informeren over de levertijd. Hiermee kan teleurstelling worden voorkomen.

Artikelen worden maximaal 1 week gereserveerd als u heeft gekozen voor de betaalmethode bankoverschrijving!

Contact

Voor vragen of informatie kunt u het beste per e-mail contact met ons opnemen. We krijgen echter veel vragen binnen die op deze website beantwoord worden. Raadpleeg daarom eerst de pagina veelgestelde vragen.

Houdt u er rekening mee dat u voor veelgestelde vragen doorverwezen wordt naar de website en verzocht wordt om ons te mailen als u belt. U krijgt dan géén telefonist(e) aan de lijn.

Klachten

Wij doen ons best om uw bestelling naar volle tevredenheid te verwerken. Mocht u onverhoopt toch een slechte ervaring hebben met uw bestelling of onze service dan horen wij dat graag zo snel mogelijk. Wij doen er alles aan om tot een oplossing te komen.

U kunt uw klacht richten aan info@naaipatronen.nl. Wij handelen uw klacht uiterlijk binnen 14 dagen af.

Mocht het niet tot een oplossing leiden, dan is het mogelijk om uw geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Comissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer uw klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het u vrij om de klacht te deponeren via het platform van de Europesie Unie.

Belangrijke patrooninformatie

Wij verkopen veel buitenlandse patronen. De verwerking is soms net even anders dan we in eigen land gewend zijn. We hebben de belangrijkste aandachtspunten op een rij gezet op de pagina Patrooninformatie. We adviseren u deze pagina te bezoeken als u nooit eerder met een buitenlands patronenmerk heeft gewerkt.
Uitgebreide patrooninformatie »

Veelgestelde vragen

Omdat veel vragen door meerdere klanten zijn gesteld, hebben we een selectie gemaakt uit de meest gestelde vragen. Is iets u niet helemaal duidelijk, kijk dan of uw vraag beantwoord wordt op de pagina Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen (FAQ) »

Verklarende woordenlijsten

De meeste patronen zijn in het Engels, Frans en Spaans. Wij hebben ook een aantal tijdschriften in het Spaans en Italiaans. Wij hebben uitgebreide lijsten samengesteld, omdat specifieke naaitermen vaak niet in een woordenboek of bij een online vertaalprogramma te vinden zijn. U kunt hier op alfabet zoeken naar buitenlandse naaitermen.

Woordenlijst Engels-Nederlands
Woordenlijst Spaans-Nederlands
Woordenlijst Italiaans-Nederlands

Voorwaarden

Op al onze diensten en leveringen zijn onze Voorwaarden voor Levering van toepassing. Deze zijn op 27 mei 2019 gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel Noord-Nederland onder nummer 01102561 (na wijziging).

Om te kunnen bestellen dient u tijdens het bestelproces akkoord te gaan met de voorwaarden door een vinkje te zetten We gaan er van uit dat u pas akkoord gaat met de voorwaarden als u ze ook daadwerkelijk heeft gelezen.
Voorwaarden voor levering »

Privacy

In onze privacyverklaring vindt u onze gegevens, leest u wat persoonsgegevens zijn, wat onder verwerking van persoonsgegevens wordt verstaan, voor welke doeleinden wij uw persoonsgegevens verwerken, wat uw rechten zijn, wat we doen om ervoor te zorgen dat uw persoonsgegevens veilig worden verwerkt en hoe lang uw persoonsgegevens bewaard worden. De privacyverklaring is van toepassing als u een van onze websites bezoekt, een bestelling plaatst of een overeenkomst sluit.
Privacyverklaring »

Cookies

Hollandse gastvrijheid is een koekje bij de koffie of thee. Digitale gastvrijheid is een cookie bij een websitebezoek. Met cookies maken wij onze website gebruiksvriendelijk. In de cookieverklaring vindt u onze gegevens, leest u wat cookies zijn, welke cookies wij en derden gebruiken, waarom deze cookies gebruikt worden, hoe lang wij cookies bewaren en hoe u cookies kunt verwijderen.
Cookieverklaring »