Vogue patronen

De geschiedenis van Vogue naaipatronen gaat terug naar het begin 20e eeuw. Vogue magazine was een toonaangevend modeblad en in 1905 kwam Rosa Payne op de redactie met het verzoek om een van haar patronen te publiceren. Dit bleek zo'n groot succes dat het structureel werd ingevoerd. Lezers van Vogue magazine konden een coupon insturen en voor een paar dubbeltjes een Vogue patroon bestellen. De patronen waren in die tijd maar in 1 maat beschikbaar en werden met de hand gemaakt.

De patronen werden vanaf 1917 ook in toonaangevende warenhuizen verkocht en tevens werden er enkele jaren later een soort consumentencatalogi verkocht, waarin de patronen afgebeeld stonden. De winkelcatalogi zoals we die nu nog kennen zijn daarvan afgeleid.

In 1961 is de Vogue patronen divisie gekocht door Butterick Company Ltd. Tegenwoordig zijn de "big six" Vogue, Butterick, McCall's, KwikSew, Simplicity en New Look onderdeel van CSS Industries Inc.

Vogue is het enige patronenmerk dat al vanaf het begin nauwe banden heeft met de couture-wereld. Vele bekende designers hebben Vogue het exclusief recht gegeven om patronen van hun originele ontwerpen uit te brengen. Onder hen zij Balmain, Schiaparelli, Lanvin, Yves Saint Laurent, Bellville Sassoon en hedendaagse ontwerpers als Donna Karan, Anne Klein, Vera Wang, Issey Miyake en Montana geweest.

Naaipatronen.nl verkoopt sinds haar start in 2004 de volledige Vogue patronencollectie bestaande uit gemiddeld 700 naaipatronen. Vogue patronen kenmerken zich door hun tijdloze elegantie, mooie belijning en bijzondere ontwerpen. Het merk is vooral geschikt voor dames met een slanke lichaamsbouw en een voorkeur voor elegantie en chique. Elk seizoen wordt de patronencollectie vernieuwd. Er komen enkele tientallen nieuwe patronen in de winkel en er gaan even zoveel patronen uit het assortiment.

Bij Vogue vind je patronen voor originele couture, avondkleding, mantelpakjes,artwear van o.a. Koos van den Akker, basispatronen, Claire Shaeffer couturepatronen, Sandra Betzina patronen, een flinke collectie EASY patronen, woondecoratie, handwerken en klassieke meisjeskleding.

Bijzonderheden: er is geen Nederlandstalige naaibeschrijving bij Vogue patronen, alleen een Nederlands invoegblad met algemene informatie over het werken met deze patronen. De maataanduiding is Amerikaans, maar er is een gemakkelijke omrekentabel beschikbaar bij de maattabellen.

Een overzicht van alle Vogue patronen >>