Simplicity patronen

Simplicity is een van de vier Amerikaanse historische patronenmerken die nog steeds bestaan (de andere drie zijn Butterick, Vogue en McCall's). Simplicity is in New York opgericht in 1927 door James J. Shapiro (1909-1985). Simplicity onderscheidde zich van andere patronenmerken door eenvoudiger en goedkopere patronen te maken dan de op dat moment al bestaande patronenmerken. De patronen van Simplicity worden in meer dan 60 landen verkocht.

Naaipatronen.nl is jarenlang de enige winkel in Nederland geweest die Simplicity naaipatronen verkocht. Inmiddels is een beperkte collectie Simplicity patronen ook in diverse goed gesorteerde stoffenwinkels verkrijgbaar. Bij Naaipatronen.nl vindt u als vanouds de complete Simplicity naaipatronen collecties, bestaande uit ruim 600 verschillende patronen. Elk seizoen wordt de patronencollectie vernieuwd. Er komen enkele tientallen nieuwe patronen in de winkel en er gaan even zoveel patronen uit het assortiment.

De patronen van Simplicity hebben een gemiddelde moeilijkheidsgraad. Er is ook een "It's so Easy" patronencollectie, met gemakkelijk te maken naaipatronen die geschikt zijn voor beginnende naaisters.

Bij Simplicity vindt je patronen voor actuele mode, kinderkleding, avondkleding, historische kostuums, verkleedkleren, babykleding, woondecoratie, hondenkleertjes, een modieuze plusmaten mode collectie van Khaliah Ali, een collectie hippe patronen onder de naam "Mimi G" en nog veel meer.

Bijzonderheden: er is geen Nederlandstalige naaibeschrijving bij Simplicity patronen. De maataanduiding is soms Amerikaans, maar er is een gemakkelijke omrekentabel beschikbaar bij de maattabellen.

De complete patronencollectie van Simplicity >>