McCall's modepatronen

McCall's Patterns Company is opgericht in 1870 in New York City door James McCall, een Schotse kleermaker die kort daarvoor naar Amerika was geëmigreerd. Hij publiceerde een magazine om zijn patronen aan de man te brengen "The Queen: Illustrating McCall's Bazaar Glove-Fitting Patterns", later omgedoopt tot "The Queen of Fashion" en in 1897 tot "McCall's Magazine". Oorspronkelijk was het een patronenmagazine, later werd het een meer algemeen damesmodeblad. De patronendivisie is uiteindelijk afgesplitst van de uitgeverij. Inmiddels zijn de patronenmerken Vogue, Butterick en McCall's samengebracht in de McCall's Company Ltd.

Naaipatronen.nl verkoopt vanaf haar start in 2004 de complete McCall's collectie patronen bestaande uit ongeveer 600 verschillende patronen. Elk seizoen wordt de patronencollectie vernieuwd. Er komen enkele tientallen nieuwe patronen in de winkel en er gaan even zoveel patronen uit het assortiment.

Bij McCall's vindt je patronen voor actuele mode, kinderkleding, avondkleding, historische kostuums, grote maten mode, verkleedkleren, babykleding, woondecoratie, hondenkleertjes, handwerkprojecten, tassen, Hilary Duff hippe tienerpatronen, Easy Stitch 'n Save en nog veel meer.

Bijzonderheden: er is geen Nederlandstalige naaibeschrijving bij McCalls patronen, alleen een Nederlands invoegblad met algemene informatie over het werken met deze patronen. De maataanduiding is soms Amerikaans, maar er is een gemakkelijke omrekentabel beschikbaar bij de maattabellen.

De vintage cover van McCall's Magazine is een scan van het originele tijdschrift uit mei 1923, welke in het bezit is van Naaipatronen.nl. Tevens is een patroonpagina uit dit blad afgebeeld.

Bekijk de McCall's naaipatronen collectie >>