Vragen? Bel ons: 058-2167622

Dollpatterncenter - MM005

Moeilijkheidsgraad Moeilijkheidsgraad: Heel gemakkelijk Moeilijkheidsgraad: Heel gemakkelijk Moeilijkheidsgraad: Heel gemakkelijk Moeilijkheidsgraad: Heel gemakkelijk
Winterwerkblad 1

Normale prijs: € 5,60

Special Price € 3,50

Levertijd
2 weken
Artikelnummer
PK MM005
Beschikbare Maten
Babypoppen (42-45 cm)
Taal naaibeschrijving / boek
Nederlands
Kleur
N/B
Naadtoeslag
Dit patroon heeft geen naadtoeslag
Maatkeuze
N/B
Over Naaipatronen.nl
Klantenservice
Contactinformatie
Over Naaipatronen.nl

Sparen voor 10% korting
Verzend- & handling vanaf € 3,90
Afhalen & contant betalen

Bestellingen tot 14.00 uur verwerken we nog dezelfde dag indien direct leverbaar (let op de levertijd!).
Betaalmethoden

Productbeschrijving

Details

Lammy jas, muts, handschoenen, laarsjes, warme voetenzak (voor in de cosi), winterjurk met capuchon en maillot

Algemene (patroon)informatie

Levertijd

De te verwachten levertijd wordt per maatserie aangegeven bij Beschikbare maten.

Maten en maatseries

Patronen zijn vaak beschikbaar in meerdere maatseries. Maatseries worden aangeduid met een lettercode, bijvoorbeeld EE. De maten die in de maatserie zitten staan tussen haakjes achter de lettercode bij Beschikbare maten. Eerst worden de Europese maten vermeld, daarachter de oorspronkelijke (buitenlandse) patroonmaten.

Kies altijd aan de hand van de maattabel de juiste patroonmaat en NIET op basis van uw confectiemaat. Kunt u geen maatkeuze doen, dan betekent dit dat alle beschikbare maten op het patroon aanwezig zijn.

Sommige patronen hebben geen gewone maataanduiding, omdat de pasvorm te veel afwijkt van confectiematen. Kies de juiste maat aan de hand van de maattabel!

Stof en fournituren informatie

Bij de meeste patronen staat de stof- en fournitureninformatie op de achterkant van de patroonenvelop. Vaak in 2 talen en in inches en in centimeters. U kunt een video met uitleg hierover bekijken. Video met uitleg over buitenlandse patronen lezen »

De stof- en founitureninformatie wordt als .pdf bestand in onze winkel aangeboden, zodat u al voor u bestelt kunt kijken wat u aan materialen nodig heeft.

De stof- en fournitureninformatie kan ook in de naaibeschrijving staan. Vooral bij buitenlandse patronen is dit soms wat lastig om te ontcijferen. Komt u er na het bekijken van de instructievideo nog niet uit, neem dan even contact met ons op.

Taal patronen

Veel merken die Naaipatronen.nl verkoopt zijn buitenlands. Dit houdt in dat er vaak geen Nederlandstalige naaibeschrijving beschikbaar is. Er wordt ons vaak gevraagd om die vertaling bij te leveren. Dit is helaas niet mogelijk.

Bij elke patroon staat de beschikbare taal vermeld. Staat Nederlands daar niet bij, dan is er géén Nederlandse instructie bijgevoegd!

Bij de patronen van Vogue, Butterick en McCall's is een Nederlandstalig blad gevoegd met algemene informatie over de opbouw van het patroon. Dit is dus géén naaibeschrijving!

Ter ondersteuning bieden wij u op de pagina Klantenservice verklarende woordenlijsten aan, waarin veel Engelse, Spaanse en Italiaanse naaitermen vermeld staan met daarachter de Nederlandse vertaling. Woordenlijsten »

Naad- en zoomtoeslagen

Bij buitenlandse patronen is de naadtoeslag meestal al inbegrepen.

U knipt de stof strak langs het patroon. Vergeet dit niet, want een kledingstuk is snel meerdere maten te groot!

De standaard naadtoeslag is 1.5 cm, maar controleert u dit wel in de naaibeschrijving. Per merk kunnen er verschillen zijn en bij modellen speciaal voor tricot stoffen is de naadtoeslag ook anders. We vermelden de naadtoeslag in de informatie bij elk patroon in de winkel.

De Engelse term voor naadtoeslag is "seam allowance".

Moeilijkheidsgraad

Wij geven met sterren bij het patroon de moeilijkheidsgraad aan. Dit is een indicatie, want het blijft natuurlijk afhankelijk van persoonlijke ervaring. Beginnende naaisters adviseren wij voor de 1 of 2 sterren patronen te kiezen.

Houdt u wel rekening met de taal van het patroon! Bij het vaststellen van de moeilijkheidsgraad wordt geen rekening gehouden met de buitenlandse taal!

  • * Heel gemakkelijk / beginners
  • ** Gemakkelijk / enige ervaring
  • *** Gemiddeld / ervaring
  • **** Moeilijk / veel ervaring, professioneel

Ruilen & retourneren

Retourzending en ruilen | Ontbinding

Artikelen kunnen binnen de ontbindingsstermijn van 14 dagen terug gestuurd of geruild worden, mits onbeschadigd en ongebruikt. Knip verpakkingen daarom voorzichtig en netjes open! Tijdschriften mogen niet geruild of geretourneerd worden.

Ruil- of retourzendingen moet u zelf frankeren. Bij ongefrankeerde retourzending wordt € 3,90 in rekening gebracht of zoveel meer als de feitelijke verzendkosten.

Retouradres:
Beijerstraat 4
8911 HG Leeuwarden
Nederland

U ontvangt na retourontvangst een retourbevestiging en een creditfactuur. Voeg de pakbon bij zodat we uw retour snel en correct kunnen verwerken.

Er wordt minimaal 50% van het factuurbedrag in rekening gebracht bij retourzending na 14 dagen, wanneer de artikelen beschadigd/gebruikt retour komen en wanneer het een tijdschrift betreft.

Controleert u direct na ontvangst of uw bestelling in orde is. Eventuele gebreken of fouten dient u binnen 2 maanden schriftelijk te melden.

MARFY PATRONEN die zijn gekocht bij Naaipatronen.nl, Sewingpatterns.eu of Schnittmuster-online.com kunnen NIET geruild of geretourneerd worden, omdat ze speciaal voor u in Italië worden besteld.